Jdi na obsah Jdi na menu

Bábovka

11. 1. 2018
Ingredience receptu: 
1 ½ hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru (krystal, možné dát méně), 1 hrnek rostlinného (sojového, ovesného, rýžového atd.) mléka, ¼ hrnku oleje, 1 rozmačkaný zralý banán, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, dále dle požadované příchutě (vlašské ořechy, rozinky, hořké kakao, kokos, nastrouhaná dýně, mák, perníkové koření).
Postup: 

Všechny přísady smícháme. Chceme-li bábovku dvoubarevnou (viz obrázek níže), rozdělíme těsto na dva díly, do jednoho vsypeme hořké kakao. Vylijeme do olejem vymazané a hrubou moukou, krupicí či ještě lépe strouhaným kokosem vysypané formy na bábovku (kakaovou část je lepší vlévat jako druhou). Pečeme ve vyhřáté troubě 30-40min na 180°C. Jestli je bábovka hotová, vyzkoušíme zapíchnutím dřevěné špejle (těsto se na ni nesmí lepit). Hotovou bábovku vyklopíme z formy za tepla.

 

zdroj

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář